fbpx

‘T is gedaan met “De boekskes”

`T’is gedaan gedrukte reclame ‘Ne Flyer insteken’ Het is voor veel ondernemers nog altijd een standaard antwoord als men ze vraagt hoe ze naambekendheid in hun regio willen krijgen. Als je iedere week die uitpuilende hoop folders en flyers uit je brievenbus trekt denk je toch zelf ook wel: Leest iemand dit nog? Het merendeel van de aan huis bedeelde reclame gaat linea recta naar de vuilbak of vult, in een vertwijfelde zucht naar zingeving, de kattenbak. Maar als het aan minister Zohal Demir ligt komt ook Loes de Poes van een kale kermis thuis.

Een sticker met “Spam mij!”

Want de Vlaamse regering keurde juist het wetsvoorstel goed dat ongeadresseerd reclamedrukwerk enkel nog kan worden bezorgd bij wie een sticker op zijn brievenbus kleeft waar op staat “SPAM MIJ ALSTUBLIEFT”.

Let’s face it: Waar “flyerkes insteken” als Marketing taktiek al bijna een oude ambacht leek, is het nu helemaal gedaan met brievenbus-bombarderen.

Het percentage mensen dat een sticker met “Spam Mij” op zijn brievenbus gaat plakken gaat beduiden laag zijn. Dus heeft het nog zin om te flyeren?

Drie alternatieven.

Geen paniek, er zijn alternatieven. Tijd om dat wonderlijke ding dat “het internet” heet en waar iedereen het al 20 jaar over heeft eens au-serieux te gaan nemen: 

1: Steek meer tijd in je Socials: Zie jij mensen op een dood moment reclameboekjes lezen? Ik dacht het niet. Ze zitten vaak op hun telefoon te scrollen op Social Media. Steek je energie (en je budget) in goeie Social Media content waarmee je je zaak op de kaart brengt.

2: Ga online adverteren: Online Adverteren op Facebook, Instagram en Google zijn en blijven de allerbeste manieren om met een beperkt budget een groot en gericht publiek te bereiken. Sure, je bent ‘maar’ een gesponsorde post tussen de massa, maar die kan je dan wel sturen naar een zorgvuldig gericht publiek. Zo kan je met een beperkt budget een effectieve en meetbare reclamecampagne opzetten zonder kattenbakvulling te maken.

3: Ga begot voor een goeie website. Draait er op jouw website nog zo een “under construction” animatietje van 2002 of was de laatste update dat ze ook telefonisch konden shoppen bij de eerste Corona Lockdown? Dan is het toch tijd om eens een update te doen.

 

Gooi je geld niet in de kattenbak.

Het wegwerpbudget van je gedrukte reclame is vaak beter besteed aan een goed online portaal. Het is en blijft de digitale etalage van je bedrijf waar veel mensen hun “eerste indruk” opdoen van je zaak. Die dingen vragen natuurlijk een hele omschakeling.

Je gaat opeens vragen moeten beantwoorden als : Wie is mijn klant, wat moet ik ze vertellen. Hoe geraak ik aan goeie content om online te zetten en wie gaat het allemaal doen. Je bent niet alleen. Iedere dag helpen wij ondernemers om de stap te zetten in het wilde westen van de online communicatie.

We laten ze zien dat ze een heleboel te vertellen hebben, tonen hun HOE ze die digitale tools kunnen gebruiken en springen bij als de nood het hoogst is. Digitale marketing die opbrengt? Dat is niet van de poes … maar het brengt een pak meer op dan kattenbakvulling.

Tijd om "online" au serieux te nemen ?

Laat je adviseren, begeleiden of ondersteunen door De Rangers