fbpx

Workshops en Webinars

Zet je digitale vaardigheden in een hogere versnelling en geef een stevige boost aan je zaak. Met workshops in gezellige, kleine groepjes krijg je een pak praktische kennis en steek je ook nog eens wat op van je mede-ondernemers. 

Onze Workshops en Webinars

Zet je digitale vaardigheden op scherp en schrijf je in voor één van onze Workshops of Webinars

 

WEBINARS

27 September: Het recept van goeie Social media

Het recept voor goeie social media

Heb je totaal geen inspiratie hoe je aan je Social Media moet beginnen of voelt het alsof je zomaar wat aan het aanmodderen bent?

Dan mag je dit Webinar zeker niet missen. Saskia en Jo van de Rangers geven je een speedcursus in het maken van “goeie socials”.

Wat heb je nodig qua materiaal en met welke content maak je “Socials” die echt wat opbrengen.

Een berg praktische tips waar je dadelijk mee aan de slag kunt.

 

Online
27/9 van 19 tot 20u (inclusief Q&A)

Kosteloos

 

17 Oktober: Adverteren op Social Media

Adverteren op Social media

De kans zit er dik in dat jij het krachtigste (en goedkoopste) reclameplatform ter wereld nog niet ééns hebt gebruikt.

Je bent wel actief op Instagram en Facebook en maakt content die je volgers geweldig vinden, maar … hoe bereik je dan NIEUWE klanten.

In dit webinar nemen Saskia en Jo van De Rangers je mee in de wereld van de “betaalde promoties”. Bereik met een  slim budget jouw droomklant.

Maak kennis met de kracht van online adverteren.

 

Online
17/10 van 19 tot 20u (inclusief Q&A)

Kosteloos

14 November: Wat kan AI in je Ondernerming

Steek AI in je onderneming

ChatGPT, Dall.e, Jasper … het zegt je misschien nog niets maar het is maar een greep uit de krachtigste AI Tools die ook voor jou KMO het verschil kunnen maken.

Hoe gebruik je AI om betere mails te sturen, afbeeldingen te genereren voor je socials of inspiratie te zoeken voor je blog.. en vooral wat doe je best NIET met AI.

Gedaan met de hype, tijd voor een helder zicht op de zaak.

Jo en Saskia van De Rangers maken het allemaal glashelder in dit webinar.

Online
14/11 van 19 tot 20u (inclusief Q&A)

Kosteloos

 

7 December: Trends op Social media in 2024

Trends in 2024

Het Social media landschap is altijd in beweging. Nieuwe trends, nieuwe platformen en nieuwe manieren om posts te maken duiken iedere dag weer op. Wat staat er jou volgend jaar te wachten ?

Jo en Saskia van de Rangers turen in hun glazen bol en vertellen met kennis van zake waar JIJ in 2024 rekening mee moet houden als je wil dat jouw Social Media communicatie goed gaan “opbrengen”. Een verhelderende blik vooruit

Online
14/11 van 19 tot 20u (inclusief Q&A)

Kosteloos

 

WORKSHOPS

Bootcamp

Instagram

Bootcamp Instagram

Instagram is op dit moment één van de krachtigste Social media platformen om je zaak visueel aan de man te brengen. Tijd om het helemaal in de vingers te krijgen en nieuwe klanten binnen te halen.

Jij hebt

Een onderneming die zeker gezien mag worden online maar nog niet zo heel veel kennis van hoe Instagram nu precies helemaal werkt.

Jij Wil

Instagram eens echt in de vingers krijgen en leren hoe je één van de krachtigste Social Media kanalen van het moment voor je kar kan spannen. Je wil je zaak online goed profileren aan een nieuw modern publiek

Jij Leert

Het hele Insta Alfabet: Van A tot Z leggen we je alle knopjes uit die jij wil gaan gebruiken. In no-time ben je Instagram helemaal meester op je telefoon.

Een killer profiel maken: Met de het juist ingestelde Instragram profiel trek je in no-time nieuwe volgers aan. Leer werken met Hashtags en emoticons en maak jouw profiel onweerstaanbaar.

Catchy content maken: Wat moet je posten om op te vallen hoe moet je dat nu doen.

Alles juist kaderen: Je steekt alles op over de beste formaten om foto’s en video’s om optimaal in beeld brengen in je posts en je reels.

Je camera kennen:  Krijg de camera van je smartphone helemaal onder de knie en maak in no-time prachtige beelden van je zaak, je producten en jezelf.

Jij krijgt

 • Instagram en alle krachtige functionaliteiten eindelijk in de vingers.
 • De kans om jouw onderneming online sterk in beeld te brengen aan een nieuw publiek met knappe video’s en sprekende beelden.
De Rangers HQ Tongeren
Dagsessies
– 13 November van 9.30 tot 16u.

 

Avondsessies
– 5 & 19 Oktober van 19 tot 22u.

249,-/pp/ex.btw

Workshop

Instagram Reels

Reels Workshop.

Instagram Reels is de manier om met weinig moeite je onderneming echt “in beeld” te brengen op Social Media. Leer hoe je met kleine korte en krachtige video’s online kunt laten zien wat je in huis hebt.

Jij hebt

Al wat ervaring met Instagram maar wil er meer uithalen door je zaak, je producten, je diensten (en ook jezelf) beter in the picture te zetten.

Jij wil

Tonen hoe bijzonder je zaak is je concurrentie een voetje voor zijn met knappe content op Instagram. Je wil meer volgers aantrekken op Social Media en ze transformeren in klanten zonder daar U-ren mee bezig zijn.

Jij leert

De Kracht van ‘Reels’: Ontdek alles wat je moet weten over ‘Reels’ en de boeiendemogelijkheden die het biedt om je zaak in de spotlight te trekken.

Creatief omgaan met muziek: Geen zin om je video’s het zoveelste pling-plong deuntje te geven? Leer hoe je een echte soundtrack in je Reel kan zetten.

Werken met ondertitels 80% van je volgers kijken hun filmpjes zonder geluid. Hoe zorg je dat ze “zien” wat je wil vertellen? Leer snel werken met ondertitels in je video’s.

Snel Filmen en Monteren: Film en monteer Reels snel en eenvoudig met behulp van gratis apps die de professionals gebruiken.

Meer klanten te bereiken: Ontdek hoe je professionele Reels kunt posten op Instagram en Facebook om je bereik te vergroten en klanten aan te trekken.

Jij krijgt

 • De kennis om je zaak ZELF online sterk in beeld te brengen
 • Meer rendement uit je Social Media met minder moeite
 • De kans om je zaak in de markt te zetten en meer klanten aan te trekken.
  De Rangers HQ Tongeren
  Dagsessies
  – 20 November van 9.30 tot 16u.

   

  Avondsessies
  – 26 Oktober & 8 November  van 19 tot 22u.

  249,-/pp/ex.btw

   Workshop

  Visual Storytelling met Canva Pro

  Visual Storytelling Met Canva

  Het is bewezen dat Social Media Content in je eigen huisstijl veel sterker opvalt in de tijdlijn van je volgers dan andere content. Zet met Canva je online communicatie helemaal in “jouw stijl”.

  Je hebt

  Zin om jouw Social Media content beter te laten opvallen in de tijdlijn van je volgers.

  Jij wil

  Snel en makkelijk leuke posts, animaties (en zelfs brochures of flyers) maken met de kleuren en logo’s van je zaak en ontdekken wat je met de PRO versie van Canva kan doen.

  Je leert

  Je eigen huisstijl uitwerken in Canva: Zet je merk op de kaart door je eigen huisstijl te ontwikkelen in Canva, inclusief je logo, huiskleuren en lettertypes.

  Werken met ‘Consistente Visuals’: Leer hoe je deze huisstijl kunt toepassen op al onze diverse sjablonen voor posts, zodat jouw merk consistentie uitstraalt.

  Hoe je online opvalt: Maak opvallende content voor Facebook, Instagram, LinkedIn en nog veel meer, die jouw doelgroep aanspreekt en betrekt.

  Werken met eenvoudige animaties en filmpjes: Bouw moeiteloos dynamische animaties en filmpjes met de krachtige mogelijkheden van Canva.

  Tijd- en Moeitebesparing: Bespaar een berg tijd en een hoop moeite in het maken van je online content, zodat jij je terug kan bezighouden met de “core business”.

  Je krijgt

  • De kennis om sprekende content te maken die er tussen uitspringt in de tijdlijn van je volgers
  • Een krachtig platform in je vingers om je zaak een stuk professioneler naar buiten te brengen (online en offline).
  De Rangers HQ Tongeren
  Dagsessies
  – 16 Oktober van 9.00 tot 12u.
  – 27 November van 9.00 tot 12u.

   

  Avondsessies
  – Geen avondsessies beschikbaar.

  125,-/pp/ex.btw

  Workshop Filmen met je Smartphone

  Filmen met je Smartphone

   Wil je je klanten echt tonen wat je zaak in huis heeft? Dan is video HET antwoord. Daarvoor heb je alles wat je nodig hebt in je achterzak: Leer filmen en monteren met je Smartphone.

  Je hebt

  Een smartphone van maximaal 3 jaar oud en Online best wat te vertellen met je zaak. Je weet dat Video DE manier is om dat te doen.

  Je wil

  Video’s maken voor je volgers, je klanten en je markt waarin je laat zien wat je te bieden hebt. Maar het moet wel snel en makkelijk gaan om zo weinig mogelijk tijd te verliezen.

  Je leert

  Video’s bedenken die echt aanspreken: Ga visueel verhalen vertellen die je publiek boeien en vasthouden.

  Krachtig “beeldvormen”: Transformeer je ideeën in een sterke video die bij je klanten blijft ‘plakken’.

  Alles in het perfect formaat zetten: Ontdek de geheimen achter de juiste formaten en beeldverhoudingen om jouw video’s online te delen op platforms zoals Instagram, Facebook, LinkedIn, en meer.

  De basis van Professionele Belichting en Geluid: Krijg inzicht in de basisprincipes van belichting en audiokwaliteit om ervoor te zorgen dat jouw video’s altijd professioneel ogen en klinken.

  Snel en Eenvoudig Monteren: Leer hoe je moeiteloos video’s monteert, rechtstreeks vanaf je telefoon, met behulp van de krachtige Capcut-app.

  Je krijgt.

  • Je smartphone in de vingers en kunt vanaf nu snel en makkelijk sterke video’s filmen en monteren voor je Socials
  • Je eigen “Netflix” om je producten, diensten en jezelf in de picture te zetten om nieuwe klanten naar je zaak te trekken.
   De Rangers HQ Tongeren
   Dagsessies
   – 23 Oktober van 9.30 tot 16u.
   – 4 December van 9.30 tot 16u.
   Avondsessies
   – 23 November & 7 December  van 19 tot 22u.

   249,-/pp/ex.btw

   Workshop Nieuwsbrieven met Mailchimp

   Nieuwsbrieven met Mailchimp

   Vaak steken we veel meer moeite in het aantrekken van nieuwe klanten, dan het “her-activeren” van onze bestaande klanten. Dat kan je het beste met een goeie niewsbrief.

   Je hebt

   Best wel wat emailadressen en klantendata kunnen verzamelen over de jaren zoals mailadressen en koopgedrag.

   Je wil

   Je omzet verhogen door je klantendata slimmer in te zetten en je klanten en prospecten op de hoogte brengen wat je hen (opnieuw) te bieden hebt. 

   Je leert

   Je eigen nieuwsbrief opstellen: Ontdek hoe je met Mailchimp moeiteloos nieuwsbrieven kunt ontwerpen die perfect passen bij je unieke huisstijl.

   De juiste klanten benaderen: Importeer klantengegevens en segmenteer je klantenbestandop zodat je de juiste boodschap bij de juiste mensen brengt.

   Verleidelijke Nieuwsbrieven schrijven: Leer de kunst van het maken van krachtige nieuwsbrieven die niet alleen worden geopend, maar ook actie aanzetten, waardoor je omzet en klantenwerving een boost krijgen.

   Meer omzet te halen uit je bestaande klantendata: Zet je zaak krachtiger in de markt dan ooit tevoren en haal je bestaande klanten terug naar je zaak met meesterlijk uitgevoerde nieuwsbriefcampagnes die geld in het laatje brengen.

   Je krijgt

   • Een werkende nieuwsbriefomgeving die je dadelijk kan gaan gebruiken.
   • De kans om meer omzet uit je klantendata te halen.
   • De mogelijkheid om bestaande en nieuwe klanten te overtuigen met een krachtige boodschap in hun mailbox.
   De Rangers HQ Tongeren
   Dagsessies
   – Geen dagsessies beschikbaar.
   Avondsessies
   – 11 & 25 Oktober van  van 19 tot 22u.

   249,-/pp/ex.btw

   Workshop Adverteren op Instagram en Facebook.

   Adverteren op Social Media

   Succesvol adverteren is met zo weinig mogelijk geld zo veel mogelijk mensen je producten of diensten te laten kopen.  Ontdek de hoe jij dat doet op Facebook en Insta.

   Je hebt

   Zin om je markt uit te breiden en nieuwe mensen naar je pagina EN je winkel te lokken om je omzet een boost te geven.

   Je wil

   Geen klauwen geld uit te geven aan dure reclamecampagnes. Je wil op een rendabele manier jouw droomklant bereiken en overtuigen.

   Je leert

   Slim Budgetbeheer: Leer hoe je zelfs met een bescheiden budget maximale waarde uit je advertenties kunt halen, zodat elke euro telt.

   De juiste mensen bereiken: Ontdek hoe je potentiële klanten kunt opdelen in verschillende groepen, zodat je hen kunt aanspreken met hypergerichte advertenties die hun aanzetten bij jou te kopen.

   Adverteren in het juiste formaat: Maak adembenemende advertenties voor Instagram en Facebook in de juiste formaten en zo het perfecte plaatje neer te zetten.

   Krachtige reclame campagnes maken: Start effectieve reclamecampagnes en leer slim omgaan met je budget, zodat elke stap van je advertentieproces bijdraagt aan je succes.

   Verstandig omgaan met je budget: Leer alles over omvang, looptijd en de budgetten van je campagnes.

   Je krijgt

   • De krachtigste marketingmachine ter wereld in de vingers.
   • Je social Media content aan de man brengen bij nieuwe volgers.
   • Een nieuwe manier om klanten te bereiken.
   • De kennis om gericht te adverteren en zo meer klanten naar je zaak trekken.
   De Rangers HQ Tongeren
   Dagsessies
   – Geen dagsessies beschikbaar.
   Avondsessies
   – 15 & 29 November van  van 19 tot 22u.

   249,-/pp/ex.btw

   Workshop Stop AI in je onderneming 

   Stop AI in je onderneming

   Artificïele Intelligentie in je KMO ? Op 2 avonden leer je hoe je AI kan gebruiken om creatiever, sneller en vooral efficiënter te werken in je zaak.

   Je hebt

   Soms het gevoel dat je achter de computer dingen aan het doen bent die helemaal niet efficient zijn en vraagt je af of dat niet beter kan. 

   Je wil

   Ontdekken wat tools als Chat GPT voor jou kunnen betekenen en hoe je er meer kan uithalen dan in je werk van elke dag.

   Je leert

   Krachtige AI-tools kennen: Ontdek de nieuwste en meest effectieve AI-tools die momenteel beschikbaar zijn en begrijp hoe ze jouw bedrijf kunnen transformeren.

   Prompts in actie: Leer hoe je “Prompts” kunt gebruiken om AI-tools voor jou te laten werken. Deze strategieën zullen je helpen om taken sneller en efficiënter uit te voeren dan ooit tevoren.

   Supercharge je  e-mailcommunicatie: Ontdek hoe je AI kunt inzetten om jouw teksten en e-mails te verbeteren, waardoor je indruk maakt op klanten en partners.

   Haal inspiratie uit AI: Leer hoe je AI kunt gebruiken om nooit zonder inspiratie te zitten voor jouw Social Media-communicatie. Jouw posts zullen altijd opvallen en jouw doelgroep aantrekken.

   Ook de no-no’s.  Ontdek waar de valkuilen zitten in het gebruik van AI en welke manieren je het best NIET gebruikt.

   Je krijgt

   • De basics van de belangrijkste AI Tools in de vingers.
   • De juiste “prompts” om AI naar jouw pijpen te doen dansen.
   • Een reeks handige “digitale assistenten” ter beschikking die je het leven een stuk makkelijker maken.
   • AI “in de vingers” voor je zaak.
   De Rangers HQ Tongeren
   Dagsessies
   – Geen dagsessies beschikbaar.
   Avondsessies
   – 13 & 20 December van  van 19 tot 22u.

   249,-/pp/ex.btw

    

   We houden het graag gezellig.

   In een workshop van De Rangers moet iedereen ‘mee’ zijn. Dus werken we in kleine groepjes waar jij, samen met 5 andere ondernemers je de digitale kunde in de vingers krijgt.

   Met gedreven lesgevers die snappen wat het is om ondernemer te zijn, steek je op wat je weten moet om morgen je zaak digitaal vooruit te helpen.

   Maar het kan ook ‘op maat’.

   Wil je wat dieper ingaan op het onderwerp van de workshop? De Rangers duiken met je mee. Geef ons een seintje en we organiseren een persoonlijke “deep-dive” sessie van 2 uur om datgene wat jij wil opsteken verder uit te werken. 

   Zo krijg je nog meer kansen om het verhaal van jouw zaak, digitaal tot in de puntjes uit te werken.

    

    

   Adres:

   Sint-Kristoffelstraat 29

   3700 Tongeren 

   Telefoon:

   Saskia +32 (0)494 93 21 44

   Jo +32 (0)496 53 17 10

   Mail:

   saskia@derangers.be

   jo@derangers.be

   BTW BE 0550.627.131